Over opschorting van de veroudering van de schulden

De verjaringstermijn voor terugbetaling bij gebruik van een verzilverende lening is 5 jaar. Als de kredietgever het gerechtelijk recht uitoefent of de kredietnemer de schuld erkent en ermee instemt deze terug te betalen vóór het verstrijken van de verjaringstermijn, wordt de verjaringstermijn van de schuld opnieuw ingesteld en vervalt de verjaringstermijn. het begin. U moet de periode tot het schuldstatuut opnieuw tellen en wachten tot het nieuwe verjaringstermijn afloopt. Redenen voor het opschorten van de verjaringstermijn van de schuld zijn onder meer vorderingen van de zijde van de consumentenfinanciering, executies, voorlopige beschikkingen en goedkeuring van schulden. Beide worden bepaald door het Burgerlijk Wetboek. Het verzoek van de financiële onderneming is echter wanneer de procedure wordt aangespannen, en de verjaringstermijn zal niet alleen worden onderbroken door een brief of telefoon waarin wordt gewezen op de vertraging bij de terugbetaling. Voor de vlucht met inhoudcertificering wordt het uitstervenvereiste van de schuld echter opgeschort als het verzoek binnen een half jaar na ontvangst van het verzoek bij de rechtbank wordt ingediend. Ik hoor vaak het woord dat als je de post niet opent, je hem niet zult ontvangen, maar dat is een misvatting. De verjaring van uitsterven kan ook teniet worden gedaan door toedoen van de schuldenaar. Dit is het geval als u een deel van uw schuld heeft betaald of het bestaan ​​van uw schuld heeft erkend. Zelfs na de verjaringstermijn weet de consumentenfinanciering dat aanmaningen en verzoeken om terugbetaling vanzelfsprekend zijn. Om bijvoorbeeld het bestaan ​​van een schuld te erkennen, kunt u een verminderingsvoorstel ondertekenen. Door het verminderingsvoorstel te ondertekenen, erkent de schuldenaar het bestaan ​​van de schuld, dus de geldigheidsduur tot het schuldstatuut wordt vanaf het begin opnieuw berekend.

Over opschorting van de veroudering van de schulden

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA


トップへ戻る
error: Content is protected !!